Blogi

Median puolustamista vai median ohjailua?6.9.2017 09:15

Maanantaina (4.9.2017 klo 20.20) kirjoitin Facebook-seinälleni tekstin, josta se linkittyi myös Twitter-tililleni. Kirjoitus herätti mielenkiintoa. Sitä on lainattu ja kommentoitu värikkäästi. Alla koko kirjoitus alkuperäisessä muodossaan. Otsikointia olisi kannattanut harkita kahdesti.  Puolustan mediaa, toimituksia sekä oikeusvaltioperiaatetta. Tulkintoja jokainen voi tehdä vapaasti omista viitekehyksistään. Vain keskusteleva yhteisö menestyy.

///

AVOIN KIRJE TOIMITUKSILLE

Median on valittava linjansa. Halutaanko Suomessa noudattaa laillista järjestystä vai annetaanko hiljainen hyväksyntä virkavallan vastustamiselle?

Jos linjaksi otetaan poliisin virkatehtävien ja laillisten päätösten toimeenpanon arvostelu, niin seuraukset ovat vakavat. Tehtäviään noudattavien virkamiesten aggressiivinen vastustaminen lisääntyy huolestuttavasti. Poliisin jälkeen jonossa ovat palomiehet, lääkintähenkilökunta, opettajat jne.

Mikäli omavaltaisuuteen kannustetaan hiljaisella hyväksynnällä, niin pian vaarassa ovat myös toimitukset ja sananvapaus. Jos jutut eivät miellytä, niin kohta toimituksia piiritetään. Kenen puolella media silloin seisoo - laillisen järjestyksen vai mielenosoittajien?

Toimittajien vastuu on suuri. Käyttäkää sitä harkiten.


Kirjoitusta on viimeksi muokattu: 11.9.2017 10:03

RSS