Blogi

Tampereen viesti naapurikunnille16.10.2012 09:05

Valkeakosken kaupunginvaltuusto on kokouksessaan 19.12.2011 päättänyt irtaantua Tavase Oy:n tekopohjavesihankkeesta vuoden 2012 aikana. Myös Kangasala ja Akaa ovat tehneet samansuuntaisen päätöksen.

Irtaantumispäätöksen lisäksi Valkeakosken kaupunki on ilmoittanut Tavase Oy:n hallitukselle seuraavaa: ”Valkeakosken kaupunki ei osallistu jo tehtyjen päätösten lisäksi yhtiön toiminnan lisärahoittamiseen, eikä kaupunki myönnä yhtiön vastuille takauksia tai muita vakuuksia.” Päätimme asiasta kaupunginhallituksessa 27.8.2012.

Tampereen kaupunginhallitus käsitteli maanantaina (8.10.2012) yhtiön lisärahoitusta. Esitys oli, että avointa piikkiä jatketaan, kaikilta osakkailta haetaan takaukset ja ettei Tampereen kaupunki aio lisätä omistusosuuttaan yhtiössä.

Esityksen hyväksyessään Tampereen kaupunki ilmaisi, miten se suhtautuu Akaan, Kangasalan ja Valkeakosken valtuustojen päätöksiin. Tämä linjaus kiinnostaa Tampereen naapurikuntia myös kuntarakenteesta keskusteltaessa.

Jos Tampereen kaupunki uskoo Tavase Oy:n tekopohjavesihankkeeseen, niin muiden osakaskuntien osakkeiden lunastamisen ei pitäisi olla vastenmielistä. Kun tätä uskoa ei ilmeisesti ole, niin mikä on se ajuri, joka pakottaa viemään hanketta eteenpäin? Talouteen, vesihuoltoon tai ympäristöön liittyvät faktat eivät puolla tekopohjavesihanketta.

Tampereen veden toimitusjohtaja Pekka Pesonen totesi Aamulehdessä (20.4.2012), että ”Tampere pystyy tuottamaan tarpeeksi vettä kasvavalle väestölleen ilmankin Tavasea.”

 

Pauli Kiuru (kok.)
Kansanedustaja,valtuutettu
Valkeakoski

 


Kirjoituksessa on 1 kommentti

Jaakko Pitkänen, Pirkkala (18.10.2012 23:14)
TAVASE ja Suur-Tampere ovat todella mielenkiintoisia hankkeita.

Näitä hankkeita yhdistää mm. Pirkanmaan keskuspuhdistamo. Tampereelle on arvovaltakysymys hoitaa nämä hankkeet loppuun asti - maksoi, mitä maksoi.

Arseeni on yksi pointti Tavase-hankkeessa. Maksoi, mitä maksoi!

Sairastuneina tai kuolleina
RSS