Blogi

Siirtoviemärihanke Pirkanmaalle saadaan valmiiksi talousarviolisäyksellä10.12.2015 12:01

KIURU JA SATONEN – SASTAMALAN SIIRTOVIEMÄRIHANKE SAADAAN VALMIIKSI TALOUSARVIOLISÄYKSELLÄ

 

Valtion talousarvioesitykseen tehtävällä 3 130 000 lisäyksellä saadaan tehtyä kolme keskeneräistä siirtoviemärihanketta Suomessa loppuun. Yksi näistä hankkeista on Sastamala- Huittinen siirtoviemärin viimeinen osa eli Kiikoinen - Kiikka välin rakentaminen. Muut hankkeet ovat Kalajoki ja Kokkola-Lohtaja. Lisäys sisältyy tänään torstaina hyväksyttyyn valtiovarainvaliokunnan mietintöön. Lisäys tehtiin yhteisesti hallituspuolueiden toimesta. Virallinen vahvistus saadaan ensi viikon budjettiäänestyksissä. Hallituksen talousarvioesitykseen määrärahaa ei sisältynyt, mutta hallituspuolueet eduskunnassa päättivät yhteisesti määrärahan lisäämisestä.

Käytännössä asiaa voidaan pitää jo varmana toteavat tyytyväisinä Kokoomuksen pirkanmaalaiset kansanedustajat Pauli Kiuru ja Arto Satonen. Olisi ollut harmillista, jos hankkeet olisivat jääneet ilman rahoitusta ja osin keskeneräisiksi. Jätevesien asiallinen käsittely tukee myös yhteistä tavoitetta Itämeren tilanteen parantamisesta, Satonen ja Kiuru korostavat.

Myös ympäristövaliokunnassa otimme myönteisen kannan siirtoviemäreiden rahoittamiseen. Keskeneräiset asiat kannattaa tehdä valmiiksi, jotta investoinneista saadaan täysi hyöty. Siirtoviemäreillä jätevedet voidaan johtaa tehokkaasti toimiville keskuspuhdistamoille. Valiokunnassa oli helppo puolustaa asiaa myös Itämeren näkökulmasta, Kiuru toteaa. On hyvin tärkeää, että siirtoviemärihankkeen myötä Kiikoinen pääsee nyt osaksi Sastamala- Huittinen verkostoa ja koko verkosto tulee valmiiksi, Satonen toteaa.

Valtio talousarvioesitys on yli 54 miljardia euroa. Valtiovarainvaliokunta hyväksyi siihen lisäyksiä vain hieman yli 40 miljoonan euron summalla. Edunvalvonnan ja perustelujen täytyy siis olla todella vahvoja, jotta ne menestyvät monivaiheisessa talousarviokäsittelyssä. Valiokunnat työskentelevät talousarvion parissa koko syksyn.

 

 

 

 


Kirjoitusta on viimeksi muokattu: 10.12.2015 14:30

RSS