Blogi

Syyriassa kansanmurha jatkuu – USA:ta odotetaan apuun25.8.2013 22:39

YK ja sen turvallisuusneuvosto on jälleen kerran hampaaton.  Islamilaiset maat seuraavat sivusta ja siihen on jo totuttu. Uskonto ei takaa rauhaa. Irakin ja Iranin sota on siitä yksi surullinen esimerkki.

EU:lla ei ole sotilaallisia keinoja puuttua Syyrian tilanteeseen. Se nähtiin jo Libyan ja Malin operaatioissa. Apuun tarvitaan NATO eli käytännössä USA.

Helsingin Sanomat kirjoittaa, että "tilanne Lähi-idässä on jo riistäytynyt Yhdysvaltojen hallinnasta." Kun maat ja kansat sekoittavat asiansa, on vika USA:ssa. Kun maailmalla soditaan, niin USA:ta odotetaan apuun. Sama virsi oli maailmansodissakin. USA sai tulla siivoamaan Euroopan sotkuja.

Kun kansanmurha on edennyt katastrofaalisiin mittoihin, eikä ratkaisua löydy, USA ottaa lopulta aktiivisen roolin.

Paradoksaalista tässä on, että sen jälkeen USA:ta syytetään siviilien murhasta, koska strategisiin kohteisiin on mahdotonta iskeä ihmiskilpien vuoksi. Lisäksi USA:ta arvostellaan YK:n mitätöimisestä, imperialismista, uskonsodasta, fasismista, maailmanrauhan järkyttämisestä jne.

Muutama ajattelija Suomesta tuomitsee varmuuden vuoksi kaiken väkivallan ja siinä sivussa USA:n. Muutaman arvaan jo etukäteen.


Kirjoitusta on viimeksi muokattu: 25.8.2013 22:41

RSS