Valkeakosken Sanomat 20.3.2017

Järvimaisemat ja trendit on hyödynnettävä

Kaavoituksessa ja asuntorakentamisessa kannattaa seurata ihmisten toiveita ja trendejä. Väkiluvultaan kasvava Pirkanmaa kuuluu maakuntien menestyjiin. Tampereen läheisyyttä sekä asumiskustannustemme suhteellista edullisuutta kannattaa käyttää kilpailuetuna, kuten on jo tehty.

Vesistöjen läheisyydessä ja järvinäköaloissa on runsaasti potentiaalia, jota ei ole Valkeakoskella vielä täysin hyödynnetty. Keskustan ja Apianlahden alueella Sointulan suuntaan on paljon mahdollisuuksia myös tulomuuttajia houkuttelevalle asuntorakentamiselle. Kaava on jo valmis. Oli kuitenkin perusteltua jättää rannat kaikille avoimiksi.

Asuntomessut vuonna 2009 oli kaupungilta rohkea ja onnistunut päätös. Valkeakosken talonäyttely on sille luonnikasta jatkoa. Talonäyttelyn pääteemoina ovat kohtuuhintaisuus, uusiutuvan energian hyödyntäminen sekä muunneltavuus.

Sote-uudistuksen myötä kuntien rooli muuttuu. Seniorien ja paluumuuttajien terveydenhuollolle aiheuttamista kuluista ei jatkossa tarvitse murehtia kuntatasolla. Vastuut siirtyvät maakunnille. Tämä luo mahdollisuuden uudelle ajattelulle.

Eduskunnan ympäristövaliokunta vierailee Valkeakoskella tiistaina 13. kesäkuuta. Tarkoituksemme on tutustua rakenteilla olevan talonäyttelyn alueeseen ja kuulla kaupungin edustajia näyttelyn tavoitteista ja toimintatavasta. Samalla valiokunnalle tarjoutuu mahdollisuus kiertää vuoden 2009 asuntomessualueella.


Pauli Kiuru (kok)
Kansanedustaja, valtuutettu