TIEDOTE: Uutta päällystettä paikkojen sijaan Valkeakoski – Kangasala välille

13.12.2023


Valkeakosken ja Kangasalan välinen maantie (Mt 310) saa 500 000 euroa korvamerkittyä rahoitusta valtion talousarviosta vuodelle 2024. Summa käytetään tien päällystämiseen.

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta esittää 500 000 euroa lisäyksenä valtion talousarvioon. Valiokunnan mietintö julkaistiin tänään.

Liikkeelle lähdetään Valkeakosken päästä. 500 000 eurolla saadaan noin viisi kilometriä uutta päällystettä.

  • Olen tyytyväinen, että tien päällystäminen alkaa vuonna 2024. Tien päällyste on kauttaaltaan huonokuntoinen Savontien liittymään saakka, kansanedustaja Kiuru kertoo.

Päällystettä on paikattu erittäin runsaasti. Valkeakoski - Paino välillä on vuoden 2021 alusta laskien tehty 1 253 paikkaa. Koko tielle on tehty yhteensä samassa ajassa 4 227 paikkaa.

  • Paikkoja on paikkojen päällä. Nykykunnossaan tie ei vasta käyttäjien odotuksia eikä turvallisuusvaatimuksia, siksi olen ajanut tien kunnostamisasiaa eteenpäin, Kiuru lisää.

Rakenteellisesti tie ei ole niin huonokuntoinen, että se vaatisi päällystämisen lisäksi muita toimenpiteitä. Mikäli päällystettä ei lähiaikoina uusita, niin runsas raskas liikenne saattaa vaurioittaa myös rakenteita, jolloin korjauskustannukset nousevat.

  • Olen toiveikas, että Pirkanmaan Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus löytää rahoituksen
    normaalista budjetistaan koko 18.3 kilometrin päällystämiselle vuonna 2024. Tarve on tunnistettu ja taustakeskusteluja on käyty. Tällä 500 000 euron rahoituspäätöksellä työ saadaan hyvään alkuun.

Pirkanmaan ELY-keskus selvittää talven aikana toiminta-alueensa tarpeita ja rahoitusta ja tiedottaa keväällä lopullisesta päällystysohjelmasta.

Valtion talousarvio hyväksytään lopullisesti eduskunnan täysistuntokäsittelyssä vielä ennen joulua. Muutokset valtiovarainvaliokunnan esitykseen ovat hyvin epätodennäköisiä.

Lisätiedot:

Kansanedustaja Pauli Kiuru
040 540 6937