TIEDOTE: Sappeen matkailualueelle 150 000 euroa pyöräilyverkostoon rakentamiseen

13.12.2023


Eduskunnan valtiovarainvaliokunta esittää 150 000 euroa lisäyksenä valtion talousarvioon Sappeen matkailualueen kehittämisyhdistykselle lähipyöräilyverkoston rakentamiseen. Valiokunnan mietintö julkaistiin tänään.

  • On tärkeää lisätä Sappeen matkailualueen vetovoimaa entisestään. Asialla on merkitystä paikallistaloudelle. Myös liikuntamahdollisuuksien parantaminen lämmittää aina mieltäni, kansanedustaja Kiuru korostaa.

Valtion talousarvio hyväksytään lopullisesti eduskunnan täysistuntokäsittelyssä vielä ennen joulua. Muutokset valtiovarainvaliokunnan esitykseen ovat hyvin epätodennäköisiä.

  • Pälkäneen kunnanjohtaja Pauliina Pikka ja elinvoimajohtaja Sirkku Mäkelä sekä Sappeen matkailualueen kehittämisyhdistyksestä Jouko Poukkanen ovat antaneet valmistelun aikana tarvittavia lisätietoja. Heidän apunsa ja aktiivisuutensa mahdollistivat asian viemisen eteenpäin eduskunnan päätöksenteossa, kansanedustaja Pauli Kiuru kiittää.

Sappeen matkailualueella käy vuosittain noin 250 000 vierailijaa. Sappee on vakiinnuttanut paikkansa Etelä-Suomen suosituimpana hiihtokeskuksena. Kesämatkailun vetovoimatekijät ovat pyöräily, kesäteatteri, seikkailupuisto ja vaellusmahdollisuudet.

Lähipyöräilyverkoston reittisuunnitelman tärkeimmäksi ohjenuoraksi on valittu perhepyöräily. Reittien käytöstä ei peritä maksua. Reiteille on hahmoteltu myös taukopaikkoja.

  • Toivon hiekkapäällysteisten reittien mukailevan joustavasti maaston muotoja. Olisi myös hyvä, etteivät väylät olisi yli kahta metriä leveämpiä, jotta metsäinen tunnelma ja puusto saadaan säilytettyä, Kiuru esittää toiveenaan suunnittelijoille.

  • Pälkäneen kunnan tavoite on kannustaa kuntalaisia ja kaikkia alueella viihtyviä aktiiviseen ja liikunnalliseen elämäntapaan. Maksuttomat maastopyöräilyreitit ovat merkittävä lisä alueen tarjontaan. Sappee sijaitsee Laipanmaan upealla erämaa-alueella, mutta on kuitenkin helposti saavutettavissa, kunnanjohtaja Pauliina Pikka korostaa.

Sappeen matkailualueen kehittämisyhdistys ry on rekisteröity yhdistys, jonka yhteisöjäseniä ovat muun muassa Pälkäneen ja Kangasalan kunnat sekä Aitoon emäntäkoulu. Yhdistyksen tavoitteena ei ole voitontavoittelu.

Lisätiedot:

Kansanedustaja Pauli Kiuru
040 540 6937